Gestiona els proveïdors amb Square per a comerços

A qui va dirigit aquest article?
Als propietaris de negocis que vulguin afegir proveïdors a la llista, actualitzar-ne les dades i desactivar-los. Aquesta funció està disponible amb el pla Plus de Square per a comerços.

Informació sobre com gestionar els proveïdors

Amb el pla Plus de Square per a comerços, pots crear, importar, modificar i desactivar la llista de proveïdors, i enviar i rebre comandes des del Tauler de control en línia de Square.

Abans de començar

Si afegeixes un codi de proveïdor a un article, podràs fer cerques a la col·lecció fent servir:

• La barra de cerca: introdueix el codi del proveïdor a la barra de cerca de la part superior de la col·lecció d’articles.

• El filtre per columna: fes clic a + per afegir els codis dels proveïdors a les columnes de la col·lecció d’articles.

La funció per gestionar els proveïdors et permet introduir tant les SKU com els codis de proveïdor. Amb les SKU, pots fer cerques i crear la cistella des de l’aplicació de Square per a comerços, així com agilitzar l’entrada d’inventari. En incloure tant la SKU com el codi de proveïdor d’un article, aquest s’associarà amb el codi que fa servir el proveïdor per identificar el seu article. Si un codi de proveïdor inclou un codi de barres, només l’hauràs d’escanejar des de l’aplicació de Square per a comerços quan rebis una comanda i seleccionar Afegeix existències.

La funció per gestionar els proveïdors només està disponible amb una subscripció a Square per a comerços. Si encara no t’hi has subscrit, pots gaudir d’una prova gratuïta de 30 dies.

Crea proveïdors

Configura la llista de proveïdors per fer un seguiment de les compres i organitzar els costos amb Square per a comerços. Pots afegir proveïdors al compte des de diversos llocs.

A través del Tauler de control de Square

1. Al Tauler de control en línia de Square, ves a Articles i comandes > Articles > Gestió de l’inventari > Proveïdors.
  2. Fes clic a Crea un proveïdor.
  3. Introdueix-ne la informació i fes clic a Desa.

A través de la creació d’articles

1. Al Tauler de control en línia de Square, ves a Articles i comandes > Articles > Col·lecció d’articles.
  2. Selecciona Crea un article.
  3. A Unitats, fes clic a Afegeix un proveïdor.
  4. Selecciona’n un o afegeix-ne el nom, el cost i el codi del proveïdor de l’article.
  5. Fes clic a Desa.

A través d’una comanda

En fer una comanda, pots crear un proveïdor al moment.

1. Al Tauler de control en línia de Square, ves a Articles i comandes > Articles > Gestió de l’inventari > Comandes.
  2. Fes clic a Crea.
  3. Selecciona un proveïdor que ja tinguis o crea’n un.
  4. Emplena la resta d’informació de la comanda i de l’article i fes clic a Crea o Desa com a esborrany.

Modifica, filtra i desactiva els proveïdors

Importa proveïdors en bloc

Pots afegir un proveïdor predeterminat a diversos articles de manera ràpida i senzilla. Només has d’importar un fitxer d’Excel o CSV en bloc des de la col·lecció d’articles. Per fer-ho:

1. Al Tauler de control de Square, ves a Articles i comandes > Articles > Col·lecció d’articles.
  2. Fes clic a Accions > Exporta la col·lecció. Si en aquests moments no tens res d’inventari, pots seleccionar Descarrega la plantilla.
  3. Fes servir Microsoft Excel (XLSX) o qualsevol altre programa de fulls de càlcul per obrir el fitxer catalog-YYYY-MM-DD-XXXX.xlsx o .csv que vas desar a l’ordinador.
  4. Afegeix el proveïdor corresponent a cada article a la columna Nom del proveïdor predeterminat. Pots copiar i enganxar el nom d’un dels teus proveïdors per modificar el proveïdor predeterminat associat a la variant d’un article o bé crear-ne un de nou.
  5. Desa el fitxer d’Excel (XLSX) o CSV que has modificat a l’ordinador.
  6. Torna a la col·lecció d’articles.
  7. Fes clic a Accions > Importa la col·lecció.
  8. Arrossega i deixa anar el fitxer o fes clic a Examina el fitxer per seleccionar-lo manualment.
  9. Fes clic a Següent per afegir articles i actualitzar els que ja tens, o bé selecciona Sobreescriu tota la col·lecció d’articles per eliminar els que ja tinguis i substituir-los pels que pugis. Fes clic a Següent.
  10. Corregeix les columnes de la pàgina Sincronitza les dades i fes clic a Següent.
  11. Revisa els canvis i fes clic a Confirma la importació per pujar la col·lecció d’articles nova.

Si esborres el nom del proveïdor d’una cel·la, se suprimirà el proveïdor associat a l’article.

Modifica la col·lecció d’articles d’un proveïdor

Quan creïs una comanda per a un proveïdor, els articles que hi afegeixis s’inclouran automàticament en la col·lecció d’articles del seu perfil. Si vols pujar o modificar la col·lecció d’articles d’un proveïdor:

1. Al Tauler de control de Square, ves a Gestió de l’inventari > Proveïdor.
  2. Fes clic al nom del proveïdor.
  3. Selecciona Col·lecció d’articles a la part superior del perfil.
  4. Aquí podràs modificar el cost unitari o el codi de proveïdor de cada preu.

Filtra per proveïdor

Si filtres la col·lecció d’articles per un proveïdor específic, només es mostraran els articles subministrats per aquest proveïdor o que hi estiguin associats:

1. Al Tauler de control de Square, ves a Articles i comandes > Articles > Col·lecció d’articles.
  2. Fes clic al menú desplegable Tots els proveïdors.
  3. Selecciona un proveïdor.

Nota: per consultar els articles de la col·lecció que no estiguin associats a cap proveïdor, selecciona Sense proveïdor.

Desactiva un proveïdor

Si desactives un proveïdor, ja no apareixerà a la llista de destinataris quan creïs una comanda. Consulta més informació sobre com gestionar les comandes amb Square per a comerços.

1. Al Tauler de control de Square, ves a Articles i comandes > Articles > Gestió de l’inventari > Proveïdors.
  2. Al costat del proveïdor, fes clic a ••• i després a Desactiva. També pots fer clic al perfil del proveïdor i, a continuació, a Desactiva el proveïdor.
  3. Torna a fer clic a Desactiva el proveïdor.

Els proveïdors inactius no estaran disponibles quan es creï una comanda i es gestioni el cost unitari dels articles. Si decideixes tornar a fer servir aquest proveïdor, pots tornar a activar-lo.