Preguntes més freqüents sobre Fidelització Square

Configuració i preus

Com puc començar a fer servir Fidelització Square?

Si fas servir l’Punto de ventaaplicació de Square o Vendes en línia Square, et pots subscriure a Fidelització Square i crear un programa de recompenses digitals per premiar els clients recurrents.

Per crear el programa de fidelització:

1. Inicia la sessió a Clients > Fidelització al tauler de control en línia de Square. Si fas servir l’aplicació de TPV Square, selecciona Més > Complements > Fidelització

2. Selecciona la terminologia i el tipus de programa.

3. Selecciona el tipus de recompensa al menú desplegable.

4. Tria el valor de la recompensa i introdueix el descompte que s’hi aplicarà.

5. Selecciona Finalitza quan hagis acabat de configurar-ho tot. Si cal, pots actualitzar els paràmetres del programa de Fidelització Square més endavant.

Quin preu té Fidelització Square?

El cost de la subscripció al Programa de fidelització es calcula segons la participació dels clients.

Els preus s’estableixen en funció del nombre total de visites de fidelització que compleixen els requisits, per mes i en tots els punts de venda actius, amb els plans següents:

Cost mensual del punt de venda Visites de fidelització
40 € + IVA* Fins a 500
70 € + IVA* 501-1500
100 € + IVA* 1,501-10,000+
Posa’t en contacte amb l’equip de vendes de Square Més de 10 000

Nota: si t’hi has registrat a través de la Col·lecció de complements de l’aplicació de TPV Square, pots provar el programa de franc durant 30 dies. Abans que acabi aquest període, hauràs d’afegir un mètode de pagament per a la subscripció a la secció Preus i subscripcions del Tauler de control en línia de Square. Si no ho fas, la subscripció vencerà i els clients no podran participar en el programa.

Quantes recompenses del programa de fidelització puc crear?

Es poden crear fins a 15 tipus de recompenses, i cadascuna ha de tenir valors i paràmetres diferents. Els noms poden tenir fins a 100 caràcters, però et recomanem que en tinguin uns 50 perquè es puguin mostrar millor en diferents plataformes i dispositius que feu servir tant tu com els clients.

Consulta més informació sobre com crear un programa de fidelització amb Square.

El programa de fidelització pot funcionar en diversos punts de venda?

Sí, si el teu negoci té diversos punts de venda, pots crear un programa per a alguns establiments o per a tots.

Registre dels clients

Com puc inscriure els clients al programa de fidelització?

Els pots registrar quan estiguin fent una compra o directament des del Tauler de control en línia de Square.

Per fer-ho mentre comprin:

1. Processa la venda com ho fas normalment.

2. Un cop hagi finalitzat i el client hagi passat la pantalla del rebut, arribarà a la de fidelització. Nota: si fas servir l’Square Register, els clients s’hi poden inscriure des de la seva pantalla abans de completar una transacció.

3. Demana al client que introdueixi el número de telèfon per donar-se d’alta al programa de fidelització.

4. Quan ho hagi fet, rebrà un missatge de text per comunicar-li que s’ha registrat i, si escau, que ha guanyat una primera recompensa. També obtindrà un enllaç per comprovar el seu estat en el programa.

Per fer-ho des del directori:

1. Ves a Clients al tauler de control en línia de Square o a l’aplicació de Square.

2. Selecciona o crea un perfil de client.

3. A la secció Fidelització, toca Crea un compte o fes-hi clic.

4. Introdueix el número de telèfon mòbil del client i selecciona Desa.

Si vols que es mostri un missatge perquè els clients iniciïn la sessió o s’inscriguin al programa de fidelització durant el procés de pagament, segueix els passos a continuació.

A l’Square Terminal i al TPV Square per a iOS i Android:

1. Toca Més > Configuració.

2. Selecciona Fidelització i activa l’opció Registre des de la pantalla del client.

Si fas servir l’Square Register:

1. Toca Més > Configuració.

2. Selecciona Fidelització.

3. Activa l’opció Mostra la pantalla de registre a l’inici de la transacció. L’opció Activa el programa de fidelització en aquest dispositiu ha d’estar habilitada per poder fer canvis en la configuració del dispositiu.

Com es poden inscriure els clients al programa de fidelització?

També pots oferir als clients l’opció de registrar-se al programa escanejant un codi QR especial al TPV. Quan ho facin des del dispositiu mòbil, accediran a un formulari on podran introduir la seva adreça electrònica i el número de telèfon per inscriure’s.

Per descarregar el pòster amb el codi QR des del Tauler de control de Square:

1. Ves a Clients > Fidelització al Tauler de control en línia de Square.

2. Selecciona Promocions > Registre al programa de fidelització a l’establiment

3. A la pàgina següent, personalitza els cartells per a l’establiment i fes clic a Imprimeix

4. Col·loca el cartell a prop del TPV perquè els clients puguin escanejar el codi QR fàcilment durant el procés de pagament.

Nota: el formulari de recollida de dades de Square t’ajuda a complir amb l’RGPD.

Dona un cop d’ull al tutorial Inscriu un client al programa de fidelització a l’aplicació de TPV per consultar què hauran de fer per registrar-se al programa.

1. Selecciona Més > Ajuda.

2. Selecciona Guies i tutorials i Inscriu un client al programa de fidelització.

3. Consulta les diapositives de la pantalla emergent per saber com es poden registrar al programa.

En fer una compra al web de Vendes en línia Square o mitjançant Factures Square, els clients també poden inscriure’s al programa donant el seu número de telèfon durant el procés de pagament. Tingues en compte que no poden bescanviar cap recompensa si fan els pagaments a través de Factures Square. Per fer-ho, hauran de pagar mitjançant el TPV a l’establiment o des del web de Vendes en línia Square.

Com es poden inscriure els clients després d’una venda?

Segueix aquests passos perquè els clients rebin invitacions:

1. Ves a Clients > Fidelització al tauler de control en línia de Square i selecciona Configuració.

2. Fes clic a Configuració.

3. Activa l’opció Activa els punts reclamables.

Recopilació d’adreces electròniques

Com puc recopilar adreces electròniques amb el programa de fidelització?

Si actives la funció Recopila contactes a Fidelització Square, els clients nous rebran un missatge de text amb una oferta de punts extra a canvi de la seva adreça electrònica. Els que ho facin s’afegiran automàticament als grups Disponibles i Participants del programa de fidelització al Directori de clients.

Per activar aquesta funció:

1. Ves a Configuració al Tauler de control del programa de fidelització..

2. Activa l’opció Ofereix punts als clients a canvi de la seva adreça electrònica.

3. Introdueix els punts que vols oferir-ne a canvi.

4. Fes clic a Desa.

Per activar aquesta funció en un programa ja existent:

1. Ves a Clients > Fidelització al Tauler de control en línia de Square i fes clic a Accions > Modifica.

2. A la pestanya Configuració, activa l’opció Ofereix punts als clients a canvi de la seva adreça electrònica.

3. Introdueix els punts que vols oferir-ne a canvi.

4. Fes clic a Següent per continuar amb la configuració i selecciona Desa.

Guanyar i bescanviar punts

Què han de fer els clients per arribar a l’import establert i guanyar punts?

L’import que es té en compte es basa en el total de la compra, amb els impostos i sense propines.

En quins casos no s’acumulen punts?

Amb les recompenses aplicades per articles no s’acumulen punts.

Com puc bescanviar una recompensa que hagi rebut el client?

Per fer-ho:

1. Ves a la col·lecció d’articles de l’aplicació de Square i toca Recompenses. També pots afegir el client a la cistella i totes les recompenses disponibles apareixeran durant el procés de pagament.

2. Introdueix el número de telèfon del client per consultar les recompenses disponibles.

3. Selecciona les que corresponguin per aplicar-les

a la venda en curs i completa la transacció com ho faries normalment.

Els clients poden bescanviar recompenses en fer una compra online?

Sí, les poden bescanviar o guanyar amb les transaccions que s’hagin completat a través de Vendes en línia Square. En completar una transacció al web del negoci, hauran d’introduir el número de telèfon per aplicar les recompenses acumulades, que es mostraran al rebut digital.

Quins punts bescanviaran els clients primer?

Quan bescanviïn els punts de fidelització, es faran servir els que vencin abans automàticament.

Com puc canviar la data de venciment dels punts?

Per canviar o afegir una data de venciment dels punts del programa:

1. Ves a Fidelització al Tauler de control en línia de Square i selecciona Configuració.

2. A la secció Com guanyar punts, ves a Venciment i fes clic a Modifica. Indica si vols que els punts no vencin mai o bé selecciona el període de validesa.

3. Fes clic a Confirma.

Qualsevol canvi que apliquis al període de validesa només afectarà els punts que es guanyin a partir d’aleshores. En canvi, els que ja tinguin els clients venceran d’acord amb la validesa especificada quan els van guanyar. A més, rebran una notificació entre 14 i 16 dies abans que vencin.

Com puc saber la data de venciment dels punts d’un client?

Pots consultar la validesa dels punts d’un client al Tauler de control en línia de Square i a l’aplicació de Square.

Des del Tauler de control en línia de Square:

1. Ves al Directori de clients i selecciona’n un.

2. A la secció Fidelització del perfil del client, fes clic a Més opcions.

3. Selecciona Mostra els punts a punt de vèncer per saber quants venceran d’aquí poc.

Des de l’aplicació de Square:

1. Ves a Més > Clients i selecciona’n un.

2. A la secció Fidelització del perfil del client, fes clic a Més opcions.

3. Selecciona Mostra els punts a punt de vèncer per saber quants venceran d’aquí poc.

Puc modificar els punts de fidelització d’un client manualment?

Sí. Per modificar-ne el total, cerca el perfil del client al Tauler de control en línia de Square o a l’aplicació de TPV Square i assigna-li la quantitat correcta de punts.

Des de l’aplicació de Square:

1. Toca Més > Clients i cerca el client pel nom o número de telèfon.

2. Toca Més opcions al costat del seu estat al programa de fidelització i, a continuació, Modifica l’estat.

3. Ajusta els punts amb els signes +/-.

4. Toca Desa.

Des del Tauler de control en línia de Square:

1. Ves a Clients al Tauler de control en línia de Square i selecciona Directori.

2. Cerca el client pel nom o número de telèfon.

3. A Fidelització, fes clic a Modifica i ajusta els punts amb els signes + o -. A continuació, fes clic a Desa.

Què passa si al client li falten punts?

Si no va rebre els punts corresponents o no va introduir el número de telèfon després de fer una compra, pots ajustar-los manualment. Per fer-ho, cerca el perfil del client i assigna-li la quantitat correcta de punts. Segueix aquests passos:

1. A l’aplicació de TPV, toca Més > Clients i cerca el client pel nom o número de telèfon.

2. Toca Més opcions al costat del seu estat al programa de fidelització i, a continuació, Modifica l’estat.

3. Ajusta els punts amb els signes + o - i toca Desa.

També pots fer-ho des del seu perfil al Directori de clients del Tauler de control en línia de Square.

Square fa un seguiment automàtic dels punts de fidelització dels clients?

Fidelització Square s’integra amb l’aplicació de TPV Square i el Directori de clients per fer un seguiment de l’estat de fidelització dels clients, com per exemple dels seus punts, les recompenses que han guanyat i els bescanvis.

Al programa de fidelització, els clients acumulen punts automàticament quan paguen amb targeta. Com que la seva targeta està associada al número de telèfon, quan torni i faci servir el mateix mètode de pagament, els punts s’acumularan automàticament.

Clients i reembossaments

Puc modificar el número de telèfon vinculat al perfil de fidelització d’un client?

Sí, pots fer-ho des del seu perfil del directori.

Per fer-ho:

1. Ves a Clients al Tauler de control en línia de Square.

2. Cerca i selecciona el client que vols modificar.

3. Al costat d’Informació personal, toca Modifica i introdueix el número de telèfon nou.

4. Toca Desa.

Com puc combinar dos clients del programa de fidelització?

Des del Tauler de control de Square en línia, fes clic a Corregeix el duplicat. A continuació, combina els clients un a un o tots alhora fent clic a Combina tots els duplicats > Combina’ls tots.

Nota: si combines clients, s’esborraran els punts vinculats a cada perfil. Hauràs de modificar l’estat de fidelització del client manualment des de l’aplicació de TPV o el Tauler de control en línia de Square. Consulta més informació sobre com ajustar el estado de Fidelidad de su cliente.

Com poden comprovar els clients el seu estat de fidelització?

Un cop el client s’hagi registrat al programa de fidelització, rebrà una notificació per missatge de text amb un enllaç per consultar l’estat al programa. Allà podrà consultar el seu progrés, les recompenses que ha guanyat, les targetes de pagament vinculades i l’activitat.

Si inclous informació sobre el programa de fidelització als rebuts, els clients sabran quants punts han guanyat després de fer una compra. A més, des dels rebuts podran fer clic a l’enllaç per consultar més informació sobre el programa, com ara les recompenses disponibles i l’historial d’activitat.

Nota: els punts de fidelització acumulats només apareixen als rebuts digitals, no als rebuts impresos.

Com puc gestionar les targetes vinculades dels clients?

Si un client vincula per error el seu número de telèfon amb una targeta de pagament equivocada, o viceversa, pots desvincular-los en qualsevol moment.

Per fer-ho:

1. Al Tauler de control en línia de Square, ves a Clients i fes clic a Directori.

2. Cerca el client pel nom o número de telèfon.

3. Fes clic a Més opcions > Targetes gestionades vinculades a Fidelització i marca la casella de cada targeta que vulguis desvincular.

4. Fes clic a Desvincula > Confirma que vols desvincular.

Nota: els clients també poden desvincular les targetes pel seu compte directament des de la Pàgina d’estat, seguint l’enllaç que van rebre per missatge de text quan es van inscriure al programa.

El saldo de fidelització dels clients s’ajusta amb els reembossaments?

Sí. A continuació pots consultar en quin moment s’eliminaran automàticament els punts en funció del tipus de programa de fidelització i de reembossament:

Tipus de Fidelització Square Reembossament complet Reembossament parcial d’articles Import personalitzat del reembossament
Programa d’import gastat S’eliminaran tots els punts. Els punts s’eliminaran de manera proporcional a l’import reembossat. Els punts s’eliminaran de manera proporcional a l’import reembossat.
Per visita S’eliminaran tots els punts. Els punts s’eliminaran si l’import reembossat és inferior al llindar de despesa per guanyar punts. Els punts s’eliminaran si l’import reembossat és inferior al llindar de despesa per guanyar punts.
Per article o categoria S’eliminaran tots els punts. Si es reembossa un article amb què s’han guanyat punts, s’eliminaran aquests punts. En cas contrari, no s’eliminaran. No s’eliminaran els punts.

Si hi ha cap canvi, els punts s’ajustaran en funció dels articles corresponents. Això dependrà de la configuració del programa de fidelització en el moment de la transacció. Si no es van generar punts amb la transacció original perquè no hi havia cap client associat, el saldo no es modificarà.

Quina és la diferència entre Pagat per i Guanyat per als rebuts dels clients?

El nom que apareix després de Pagat per és el del client que fa la compra, mentre que Acumulat per fa referència al nom associat al compte de Fidelització Square que ha rebut els punts.

Informes i accés de l’equip

Puc consultar informes del programa de fidelització?

Amb Fidelització Square, pots fer un seguiment del progrés del programa directament des del tauler de control en línia de Square i des de l’aplicació de Square per a iOS. A més dels detalls del programa, podràs consultar totes les visites i transaccions associades amb les recompenses, així com una comparació de la mitjana de visites i la despesa dels clients de fidelització i els que no estan inscrits al programa.

El meu equip pot accedir al compte del programa de fidelització?

Sí. Amb Administración de equipos Square, pots assignar permisos específics als empleats perquè puguin fer determinades accions al compte. Amb els permisos podran accedir als informes de fidelització, gestionar les dades dels clients i ajustar la configuració del programa.

Els empleats poden fer tot això a través del Tauler de control en línia de Square, un TPV compartit o l’aplicació de TPV. Aquests són els permisos i les accions disponibles per al programa de fidelització:

1. Informes: permet consultar els informes de fidelització, el rendiment del programa i les mètriques de participació dels clients.

2. Gestió del programa: permet consultar i modificar la configuració del programa, així com definir les promocions.

3. Gestió de clients: permet consultar i modificar la informació dels comptes dels clients de fidelització. Nota: en el grup Clients, cal que estigui activat el permís Consultar, modificar, crear i eliminar dades del Directori de clients.

Per activar els permisos de fidelització per als empleats:

1. Inicia la sessió al Tauler de control en línia de Square i fes clic a Personal > Equip.

2. Selecciona Permisos > Crea un conjunt de permisos.

3. Assigna un nom al conjunt i, a la llista, fes clic a Fidelització. Selecciona els permisos que hi vols incloure.

4. Fes clic a Continua, tria els punts d’accés del dispositiu i selecciona Desa.

Trobaràs més informació sobre Gestió d’equips al Centre d’ajuda.