Inici>Accepta pagaments

Comença amb les subscripcions de Square al Tauler de control

Amb les Subscripcions de Square, és possible subscriure’s a qualsevol article de la col·lecció. S’hi inclouen el seguiment dels articles tramitats, informes de vendes millorats, la gestió de la tramitació a l’Administrador de comandes, la configuració dels impostos sobre les vendes que s’aplicaran automàticament per articles a totes les comandes i descomptes per als plans Subscriu-te i estalvia, entre altres funcions.

Nota: en aquests moments, les funcions de les subscripcions només estan disponibles a la col·lecció d’articles de Square, al Tauler de control. Més endavant, també s’hi podrà accedir des d’altres canals de venda, com TPV Square i Links de pagament Square. Les subscripcions antigues encara es poden gestionar des del TPV Square (més informació a sota).

Si vols saber més sobre altres paràmetres dels articles més enllà de les subscripcions de Square, aquí t’expliquem com crear i gestionar articles des del Tauler de control de Square.

Preus

Les subscripcions de Square no comporten quotes mensuals ni costos fixos. Només pagaràs un 1,4 % + 0,25 € per transacció amb targetes de la UE i l’EEE, i un 2,9 % + 0,25 € per transacció amb targetes del Regne Unit i de fora de l’EEE. Canvia a un pla de pagament per vendre subscripcions a través del web de Vendes en línia Square. Amb el pla Prèmium de Vendes en línia Square, pagaràs només un 1,4 % + 0,15 € per transacció amb targetes de la UE i l’EEE, i un 2,9 % + 0,15 € per transacció amb targetes del Regne Unit i de fora de l’EEE.

Ves a Subscripcions de Square al Tauler de control

Per obrir la pestanya Subscripcions de Square del Tauler de control de Square:

1. Obre la pàgina de Subscripcions de Square iniciant la sessió al Tauler de control de Square i fent clic a Pagaments > Subscripcions.

2. Gestiona els plans i les subscripcions com calgui.

Crea i gestiona un pla

Crea un pla

Per crear un pla:

1. A la pàgina Subscripcions de Square, ves a Plans.
  2. Fes clic a Crea un pla per afegir-n’hi les dades.
  3. Introdueix-ne el nom (només se’t mostrarà a tu).
  4. Fes clic a Assigna articles i tria els articles del catàleg que vulguis assignar al pla de subscripció. Fes clic a Desa.
  5. Fes clic a Afegeix una opció de freqüència i
  6. tria’n una**. A **Data d’inici de la subscripció, pots triar si vols facturar els clients en el moment de la subscripció, l’últim dia de cada mes o en la data que vulguis. Note: només pots triar una data d’inici de la facturació per als plans de subscripció mensual nous. Quan l’hagis triada, l’opció de facturació parcial passarà a ser Prorrateja o Cobra el preu complet.
  7. Decideix quan vols que finalitzi el pla o, si ha de ser continu, selecciona Mai.
  8. Si hi ha un descompte associat amb aquesta freqüència, activa l’opció corresponent i assigna-hi un descompte percentual o per un import específic.
  9. Per permetre que els clients posin en pausa les subscripcions, activa Posa en pausa les subscripcions i estableix-ne el límit de durada. Fes clic a Afegeix.
  10. Quan hagis acabat, fes clic a Desa.

Les existències dels articles s’actualitzaran a mesura que tramitis les comandes de subscripció. Totes les comandes procedents de les subscripcions es mostraran a l’Administrador de comandes de Square juntament amb la resta.

Modifica un pla

Per modificar un pla existent:

1. A la pàgina Subscripcions de Square, ves a Plans.
  2. Fes clic a ••• > Modifica el pla, a sota del que vulguis modificar.

Nota: els canvis que es facin al pla només afectaran les subscripcions noves i no les existents.

Pots afegir articles a un pla existent fent clic a Assigna articles. També pots actualitzar la freqüència d’un pla existent o afegir altres opcions de freqüència fent clic a Afegeix una opció de freqüència.

Duplica o desactiva un pla

Per duplicar o desactivar un pla:

1. A la pàgina Subscripcions de Square, ves a Plans.
  2. Al pla que vols modificar, fes clic a ••• > Duplica el pla o Desactiva el pla.

Les subscripcions que hi hagi dins d’un pla desactivat no es veuran afectades i es continuaran renovant fins que es cancel·lin.

Crea i gestiona una subscripció

Crea una subscripció

Per crear una subscripció:

1. A la pàgina Subscripcions de Square, ves a Subscripcions.
  2. Fes clic a Crea una subscripció per afegir-n’hi les dades.
  3. Al camp Client, selecciona’n un del directori o crea’n un. Si tries un client existent, se’n carregaran les dades automàticament.
  4. Selecciona el punt de venda i la data d’inici de la subscripció.
  5. Selecciona un pla al menú desplegable. Si hi ha diverses freqüències disponibles, selecciona’n una al menú desplegable Freqüència.
  6. Per afegir articles a la subscripció, fes clic a Afegeix un article i selecciona’n un que ja hi hagi al catàleg.
  7. Per afegir-hi un descompte, fes clic a Afegeix un descompte i tria’n un que ja hi hagi o crea’n un. Si en crees un de nou i el vols desar per fer-lo servir en un altre moment, fes clic a Desa el descompte per a futures transaccions. Fes clic a Desa.
  8. Tria el mètode de tramitació. Les comandes marcades amb l’opció Sense tramitació es continuaran mostrant a l’Administrador de comandes de Square, però no tindran informació d’enviament. Si tries l’opció Enviament, hauràs d’indicar una adreça.
  9. Per afegir-hi un cost del servei, com ara les despeses d’enviament o embalatge, toca Afegeix un cost del servei i tria’n o crea’n un.
  10. Introdueix la informació de pagament per als clients nous o selecciona la que ja tinguis desada per als existents. També pots enviar una factura per correu electrònic.
  11. A Informació del pla, fes clic a Afegeix un pla i tria a quin vols afegir el client. Si vols aplicar un impost sobre les vendes a la subscripció, fes clic a Afegeix un impost sobre les vendes > Desa.
  12. Revisa la informació de la subscripció i fes clic a Desa per iniciar la del client.

Modifica una subscripció

Per modificar una subscripció existent:

1. A la pàgina Subscripcions de Square, ves a Subscripcions.
  2. Fes clic a la subscripció que pertoqui per consultar-ne la informació i selecciona Modifica per fer-hi canvis.

Posa una subscripció en pausa

Per posar en pausa una subscripció:

1. A la pàgina Subscripcions de Square, ves a Subscripcions.
  2. Fes clic a la subscripció que vols posar en pausa.
  3. Fes clic a ••• > Posa en pausa la subscripció.
  4. Tria entre les dues opcions de durada de la pausa: Indefinidament o Per cicle de facturació.
  5. Quan hagis acabat, fes clic a Desa.

El client rebrà una notificació indicant que la subscripció s’ha posat en pausa. L’estat de la subscripció canviarà de Pausa programada a En pausa al final del cicle de facturació actual.

Reprèn una subscripció

Per reprendre una subscripció en pausa:

1. A la pàgina Subscripcions de Square, ves a Subscripcions.
  2. Fes clic a la subscripció que vols reprendre.
  3. Fes clic a ••• > Reprèn la subscripció.
  4. Tria entre les dues opcions sobre quan vols reprendre-la: Immediatament o A la pròxima data de facturació.
  5. Quan hagis acabat, fes clic a Desa.

El client rebrà una notificació quan es reprengui la subscripció i l’estat passarà a Activa.

Cancel·la una subscripció

Per cancel·lar una subscripció:

1. A la pàgina Subscripcions de Square, ves a Subscripcions.
  2. Fes clic a la subscripció que vols cancel·lar.
  3. Fes clic a ••• > Cancel·la la subscripció.

El client rebrà una notificació indicant que la subscripció s’ha cancel·lat. A partir d’ara, es mostrarà l’estat Cancel·lada al Tauler de control.

Subscripcions al web de Vendes en línia Square

Configura els articles online per a les subscripcions

Nota: canvia a un pla superior de Vendes en línia Square perquè els clients es puguin subscriure als articles del teu web.

Amb les subscripcions de Square, podràs vendre els teus articles al web de Vendes en línia Square i els clients tindran l’opció de subscriure-s’hi i demanar-ne online automàticament de manera periòdica. Per començar, només cal que creïs un pla de subscripció i que, a continuació, l’adjuntis a un article.

Per assegurar-te que els articles del catàleg es puguin vendre online, consulta com gestionar la configuració dels articles de Vendes en línia Square des de la col·lecció d’articles de Square.

Fes que els articles online només es puguin comprar per subscripció

Si ofereixes subscripcions al web de Vendes en línia Square, tens l’opció de vendre els articles corresponents només com a subscripció. Per començar:

1. A la col·lecció d’articles de Square, selecciona un article o crea’l.
  2. A Subscripcions, activa l’opció Ven l’article només com a subscripció a Vendes en línia Square.
  3. Quan hagis acabat, fes clic a Desa.

Experiència del client

Quan un client se subscrigui a un article, rebràs un correu electrònic on se t’indicarà que s’ha pagat una factura corresponent al teu pla.

El client també en rebrà un informant-lo que s’hi ha subscrit. El seu correu electrònic contindrà un enllaç amb l’opció Gestiona la subscripció, que li permetrà actualitzar la informació de pagament, posar en pausa o reprendre la subscripció (si has activat aquesta opció) i cancel·lar-la quan vulgui.

Si el client va comprar l’article al web de Vendes en línia Square, també pot gestionar la subscripció des del seu compte. Consulta més informació sobre els comptes de clients de Vendes en línia Square.

Limitacions

Limitacions generals

En aquests moments no es pot fer el següent:

• Oferir la recollida a l’establiment com a opció de tramitació en els plans de subscripció.
  • Establir dates personalitzades de pagament o facturació de les subscripcions (per exemple, facturar-les totes el dia 1 de cada mes).
  • Modificar el preu del pla després d’haver-lo creat.
  • Canviar un article en una subscripció activa.
  • Establir períodes de compromís per als plans que requereixin un període mínim de subscripció abans de poder cancel·lar-los.

Limitacions de Vendes en línia Square

Si vens articles no físics amb Vendes en línia Square, com ara subscripcions, tingues en compte que actualment aquestes no admeten cap funció de beneficis. Per exemple, si un gimnàs ofereix cinc classes al mes com a part d’un pla, amb les subscripcions de Square no es farà un seguiment de quantes classes ja ha bescanviat un client.

Subscripcions antigues

Abans que les subscripcions funcionessin de manera conjunta amb els articles, cap pla creat a través de les subscripcions de Square estava vinculat a la col·lecció d’articles. Això implicava més dificultat a l’hora de gestionar les existències, aplicar impostos i descomptes, i mostrar les imatges, descripcions, variants i modificadors dels productes vinculats a les vendes per subscripció.

Si ja tenies plans de subscripció i no estan vinculats a la teva col·lecció d’articles, podràs continuar venent-los a través del TPV. Aquests plans duran l’etiqueta Antic. Des de la darrera actualització, les subscripcions estan vinculades als articles de la teva col·lecció de Square. Això vol dir que tots els nous plans de subscripció hauran d’estar associats a un article.