Inici>Articles i categories del web

Crea i gestiona articles des del Tauler de control de Square

A qui va dirigit aquest article?
Als negocis que vulguin configurar el seu catàleg de productes amb Square creant articles al Tauler de control.

Informació sobre els articles del Tauler de control

A mesura que afegeixis la informació del negoci a Square, podràs crear, modificar i gestionar els articles des de la col·lecció al Tauler de control. D’aquesta manera, la majoria de les dades se sincronitzaran amb la informació d’altres plataformes de Square, com ara el TPV Square i Vendes en línia Square.

Abans de començar

Assegura’t de crear un compte de Square i de tenir accés al Tauler de control.

Crea articles al Tauler de control

Per crear articles des de la col·lecció al Tauler de control:

1. Al Tauler de control en línia de Square, ves a Articles i fes clic a la pestanya Col·lecció d’articles de Square.

2. Fes clic a Crea un article.

3. Fes clic al menú desplegable Tipus d’article i tria’n un.

4. Introdueix-ne la informació, com ara el nom, la descripció i una imatge.

5. Configura les funcions de l’article que vulguis i fes clic a Desa quan acabis.

Funcions dels articles

Aquestes funcions es troben a la pantalla d’informació de l’article en crear-lo o modificar-lo.

Tipus d’articles

Els articles es poden dividir en diversos tipus, com ara:

• Menjar preparat i begudes: la millor opció per a restaurants o altres establiments de restauració i alimentació. Pots incloure-hi informació nutricional per als clients, com ara les calories, les preferències dietètiques i els al·lèrgens.
  • Articles físics: una opció ideal per a articles com ara roba o joies, així com per a aliments no peribles com el vi embotellat.
  • Esdeveniments: et permet vendre entrades i incloure-hi la ubicació o l’enllaç i l’hora de l’esdeveniment.
  • Articles digitals: amb aquesta opció, pots vendre fitxers digitals, com ara llibres electrònics o cançons, per enviar-los manualment als clients i que els puguin descarregar.
  • Donació: els clients podran enviar donacions a la causa que vulguin fins a un import determinat.
  • Altres: ideal per als articles que tramites manualment.

Nota: tingues en compte la informació següent sobre els tipus d’articles.

• Cada cop que hi afegeixis un tipus nou, es crearan seccions que podràs actualitzar a la pantalla d’informació de l’article. Per exemple, un article de la categoria Menjar preparat i begudes inclourà la secció Informació nutricional.
  • Com que els articles no físics (com ara els esdeveniments, els articles digitals i les Donacions) tenen mètodes de tramitació específics, no es poden comprar juntament amb articles físics (com ara el menjar preparat i les begudes**).

Imatges dels articles

Pots afegir imatges dels articles a la col·lecció en qualsevol moment i incloure-hi un text alternatiu per millorar-ne l’optimització natural. Consulta més informació sobre com pujar imatges a la col·lecció d’articles de Square.

Categorització

Les categories t’ajuden a organitzar els articles, generar-ne informes sobre les vendes, enviar-los a impressores concretes, definir-ne la visibilitat als canals i molt més. Fes clic a Selecciona per assignar l’article a categories que ja hagis creat.

Si primer vols generar-ne una, consulta com crear i gestionar categories d’articles.

Opcions, variants i existències

• Opcions: amb les opcions dels articles pots crear i organitzar diverses variants personalitzades. A més, les pots tornar a fer servir a la col·lecció per estalviar temps en afegir articles o variants. Selecciona Afegeix opcions per triar quines vols afegir a l’article.
  • Variants: pots fer clic a Modifica la informació de la variant en qualsevol moment per modificar-ne les dades o bé a Afegeix per afegir-ne una de nova.
  • Existències: pots gestionar l’inventari amb eines que et permeten mantenir un recompte exacte de les existències dels articles de la col·lecció. Per començar, fes clic a Gestiona les existències.

Modificadors

Si necessites afegir opcions personalitzables (com ara guarnicions o peticions especials), crea modificadors d’articles. Selecciona Afegeix per començar.

Atributs personalitzats

Crea atributs personalitzats i vincula’ls als articles del catàleg per afegir-hi informació addicional i fer-ne un seguiment. Selecciona Afegeix per començar.

Comportament durant el procés de pagament

En activar l’opció Omet la pantalla d’informació de l’article, quan algú l’afegeixi a la cistella, se n’aplicarà la primera variant juntament amb els modificadors preseleccionats i no es mostrarà la pantalla.

Configuració de Vendes en línia Square

Des de la col·lecció d’articles de Square pots modificar diversos paràmetres dels articles relacionats amb els webs de Vendes en línia Square, com ara els webs als quals els assignes i la seva visibilitat, els temps de preparació de les comandes online, el SEO i els enllaços a les xarxes socials, entre d’altres.

Aquestes opcions apareixeran a les seccions següents de la pantalla d’informació de l’article:

• On es ven
  • Comandes
  • Tramitació
  • Cerca i xarxes socials

Consulta més informació sobre com gestionar la configuració dels articles de Vendes en línia Square.

Subscripcions

Amb les subscripcions de Square, pots fer un seguiment dels plans i subscriptors, crear i gestionar plans i afegir-hi clients. Consulta més informació sobre com fer servir les subscripcions al Tauler de control.

Links de pagament

Activa aquesta opció si vols crear un link de pagament o un botó de compra per a un article que vulguis vendre per correu electrònic, en les xarxes socials, al web, en un blog o en altres canals online. Consulta més informació sobre com començar amb Links de pagament Square.

Gestiona els articles

Tard o d’hora, és probable que hagis de gestionar els articles. Aquí t’expliquem com fer-ho.

Modifica o elimina un article

Per fer-ho:

1. A la col·lecció d’articles de Square, selecciona l’article en qüestió.
  2. Fes-hi els canvis i selecciona Desa per acabar, o bé fes clic a Accions > Elimina per esborrar l’article de la col·lecció.

Duplica un article

Per fer-ho:

1. A la col·lecció d’articles de Square, selecciona l’article en qüestió.
  2. Fes clic a Accions > Duplica per fer-ne una còpia.
  3. Fes-hi els canvis que consideris.
  4. Selecciona Desa quan hagis acabat.

Importa articles

Si crees diversos articles, pots pujar-los en bloc per estalviar temps. Consulta més informació sobre com importar articles.

Arxiva articles

Arxivar articles serveix per treure’ls de la col·lecció i evita que es venguin sense haver d’eliminar-los permanentment i que se’n perdin les dades. Mentre els articles estiguin arxivats, no podràs fer-hi cap acció, com ara gestionar-ne les existències o modificar-ne les variants. Consulta més informació sobre com arxivar articles.

Marca els articles com a exhaurits

Pots marcar com a exhaurit un article o una variant si no està disponible. Per començar:

1. A la col·lecció d’articles de Square, selecciona els articles o les variants que vulguis marcar com a exhaurits.
  2. A Variants, fes clic a Gestiona les existències.
  3. Activa l’opció Marca com a exhaurit al TPV i online i fes clic a Fet.
  4. Selecciona Desa quan hagis acabat.

Nota: amb aquesta acció, la variant també es marcarà com a exhaurida en qualsevol aplicació de col·laboradors que estigui connectada amb Square.

Modifica i gestiona les imatges dels articles

Pots modificar i gestionar les imatges d’articles en qualsevol moment. Consulta més informació sobre com pujar imatges a la col·lecció d’articles de Square.

Genera un web de comandes online

A mesura que afegeixis articles a la col·lecció, podràs generar automàticament una ordering page online amb Vendes en línia Square perquè puguis vendre’ls al web i des del TPV. Per començar:

• A la Col·lecció d’articles de Square, fes clic a Comandes online per previsualitzar el web.

• Fes clic a Configuració del web per generar el web de comandes online amb Vendes en línia Square.

A continuació, podràs navigate the Square Online Overview page in Dashboard per accedir a les diverses funcions de Vendes en línia Square o navigate the Square Online site editor per crear un web de comandes on els clients puguin comprar els articles ràpidament.

Configura els tipus d’unitat dels articles

Cada negoci és diferent: alguns venen els articles per unitats (com ara peces de roba) i d’altres per pes o llargada. També n’hi ha que ofereixen totes dues opcions.

Per defecte, cada article que creïs es configurarà per vendre’l per unitat. En configurar el tipus d’unitat, pots triar opcions de la llista, com ara metres, unces o peus. Podràs seleccionar tipus d’unitats tant del sistema mètric com de l’anglosaxó. Consulta més informació a les preguntes més freqüents sobre els tipus d’unitat.

Afegeix un tipus d’unitat

Per fer-ho:

1. Des de la Col·lecció d’articles de Square, ves a Unitats.
  2. Fes clic a Afegeix una unitat.
  3. Tria’n una de predeterminada i
  4. defineix-ne la precisió per fer un seguiment de l’inventari i el preu de venda dels articles. La precisió pot ser de fins a cent mil·lèsimes (0,00000).
  5. Fes clic a Desa.

Els tipus d’unitat es mostraran als rebuts dels clients, així com als informes dels articles i de les vendes a Square.

Nota: cada tipus d’unitat personalitzat ha de tenir un nom únic, sense distinció entre majúscules i minúscules.

Modifica o elimina un tipus d’unitat

1. Des de la Col·lecció d’articles de Square, ves a Unitats
  2. i fes clic a una. Si es tracta d’una unitat personalitzada, podràs canviar-ne la precisió.
  3. Desa els canvis o bé fes clic a Elimina per suprimir-la.

Nota: per defecte, si un article té assignat el tipus d’unitat que vols eliminar, canviarà automàticament a l’opció per article.

Limitacions dels tipus d’unitat

Tingues en compte les limitacions següents a l’hora de gestionar-les:

• En actualitzar el tipus d’unitat d’un article, no se n’actualitzaran les existències disponibles. Per exemple, si tens 10 centímetres (cm) de tela texana i canvies el tipus d’unitat a metres (m), a l’inventari es mostrarà que hi ha 10 metres disponibles. Perquè els nivells de l’inventari siguin precisos, assegura’t d’ajustar-los manualment si actualitzes el tipus d’unitat.
  • Els informes i l’historial de transaccions reflectiran el tipus d’unitat en el moment de la venda. Suposem que vens cafè en unces (oz). Més tard, canvies la unitat per grams (g) i fas una altra venda. Si consultes un informe, trobaràs files separades tant per a les a unces com per als grams.
  • Quan es fan servir els tipus d’unitat per fer el seguiment de l’inventari, els articles amb una unitat més petita no es poden deduir d’una unitat més gran. Per exemple, no pots triar una copa de 250 ml per al vi i deduir una ampolla de 750 ml cada cop que n’hagis venut tres.
  • Tampoc es poden establir mínims o màxims incrementals per als tipus d’unitat. Per exemple, no pots configurar que la quantitat augmenti o disminueixi un valor determinat (com ara 0,5) durant el procés de pagament.