Ven articles no físics amb Vendes en línia Square

El procés de creació d’articles per vendre productes no físics, com ara entrades per a esdeveniments online) és semblant al procés de creació d’articles físics, com ara ampolles de vi. La diferència principal és que no cal triar cap mètode de tramitació, sinó enviar un correu electrònic amb informació sobre com bescanviar la compra.

Per a més informació sobre altres tipus d’articles, consulta com crear i gestionar articles des del Tauler de control de Square.

Quant als articles no físics

Els articles no físics inclouen les categories següents:

• Esdeveniments: per vendre entrades i incloure-hi la ubicació o l’enllaç i l’hora.

• Articles digitals: amb aquesta opció pots vendre fitxers digitals, com ara llibres electrònics o cançons, per enviar-los manualment als clients i que els puguin descarregar.

• Donacions: els clients podran enviar donacions de fins a 4000 € per a qualsevol causa.

• Una altra opció: ideal per als articles que es tramiten manualment.

Tipus d’articles antics

Nota: en aquests moments, aquests tipus d’articles només estan disponibles per als negocis que fan servir Vendes en línia Square i que ja els havien creat. Els negocis que no tinguin aquests tipus d’articles al catàleg no podran crear-los. En un futur, introduirem millores i posarem aquest tipus d’articles a disposició de més negocis.

• Subscripció: et permet cobrar les quotes de subscripció i les matrícules de clubs i classes.
  • Serveis: la millor opció per als serveis professionals, com ara a centres de massatges i perruqueries.

Crea un article no físic

Per fer-ho:

1. A la Col·lecció d’articles de Square, selecciona Crea un article.

2. Al menú Tipus d’article, selecciona Canvia i tria un tipus d’article no físic.

3. Indica-hi la informació necessària, com ara les dades de l’esdeveniment, i fes clic a Desa.

Limita la disponibilitat d’articles no físics

Els articles no físics estaran disponibles internacionalment per defecte, ja que es tramiten de manera digital. Per limitar-ne la disponibilitat, pots restringir-ne les vendes a ubicacions específiques des de la configuració d’enviaments de Vendes en línia Square.

Com es pot configurar l’enviament per limitar la disponibilitat dels articles?

Els clients situats fora de les regions d’enviament que hagis configurat a Vendes en línia Square no podran comprar articles no físics. Durant el procés de pagament, verifiquem la seva adreça de facturació es correspon amb les regions que has establert. Si no coincideixen, se’ls notificarà que l’article no està disponible a la seva regió.

Et recomanem que afegeixis informació sobre la disponibilitat dels articles a les descripcions o polítiques de la botiga. Pots modificar les polítiques de la botiga a la configuració del procés de pagament a Vendes en línia Square.

Nota: no és obligatori especificar la informació d’enviament per als articles no físics.

Configura l’enviament dels articles que vulguis restringir

Per configurar les regions a les quals vols limitar l’enviament dels articles no físics:

1. A la Vista general de Vendes en línia Square, ves a Tramitació > Enviament.
  2. A Perfils d’enviament, selecciona Afegeix un perfil d’enviament.
  3. Posa-li un nom (com ara Articles no físics) i tria’n el tipus.
  4. Selecciona +Afegeix països i marca aquells on vols que els articles no físics estiguin disponibles. D’aquesta manera, només es podran comprar des dels països que no marquis.
  5. Selecciona Afegeix una tarifa i tria una opció al menú desplegable. Si només vens articles no físics, pots fer servir l’opció d’enviament gratuït.
  6. Selecciona Desa quan hagis acabat.

Repeix aquest procés amb altres regions on vulguis vendre els articles.

Gestiona la disponibilitat dels articles no físics arreu del món

Per fer-ho:

1. A la pàgina Compte i configuració, ves a Tramitació > Articles no físics.
  2. Tria un dels tipus d’article i selecciona Modifica.
  3. Tria Disponible arreu del món o Disponible en països seleccionats. Si tries la darrera opció, selecciona Modifica per afegir-hi els països que corresponguin.
  4. Selecciona Desa quan hagis acabat.

Experiència del client

Durant el procés de pagament, es notificarà als clients que rebran un correu electrònic amb més informació. Assegura’t d’incloure-hi totes les instruccions o dades que necessiten per bescanviar la seva compra. Si t’estimes més enviar aquests correus automàticament, dona una ullada a la nostra col·laboració amb SendOwl a la Plataforma d’aplicacions de Square.

Nota: com que aquests articles tenen diversos mètodes d’enviament, no es poden comprar conjuntament amb altres articles que es puguin enviar, recollir a l’establiment o entregar a domicili.